Italië blokkeert The Pirate Bay

image Alle grote Italiaanse internetproviders blokkeren sinds gisteren torrentsite The Pirate Bay. Volgens de site is deze maatregel er gekomen, omdat premier Berlusconi, een mediamagnaat, zich zorgen maakt(e) over de bedreiging van zijn belangen in mediabedrijven, maar er is ook een ander idee. Het vermoeden gaat namelijk dat de IFPI de site heeft gesloten.

De IFPI sloot twee weken geleden namelijk met succes de grootste Italiaanse torretsite: Columbo-BT, en in februari oordeelde een Deense rechter dat ISP Tele2 in Denemarken The Pirate Bay moet blokkeren. Die zaak haat de IFPI aangespannen, en daar dachten ze dat ze dat ook doodleuk in Zweden te gaan doen. Hier viste de IFPI echter achter het net. Volgens Torrentfreak is dat zelfs illegaal.

Wat er verder gaat gebeuren is nog niet bekend.

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons: Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Digg Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Maak een notitie op deze pagina met Fleck


Leave a Reply